Neem contact met ons op: 085 - 2500 260|info@ecomni.nl

Webshop met eigen bezorgdienst

»»Webshop met eigen bezorgdienst
Webshop met eigen bezorgdienst 2017-06-02T12:18:43+02:00

Webwinkels met een eigen bezorgdienst hebben vaak extra maatwerk in hun (Magento-)webshop nodig. Zelf bezorgen zorgt ervoor dat je maximale controle hebt over de bezorgtijd en klantbeleving. Tips nodig? Ervaringen? We helpen je graag met onze in de jaren opgebouwde expertise.

Wanneer zelf je bezorging regelen?

Eigen bezorging heeft bijvoorbeeld zin als:

  • Je chauffeur extra vaardigheden of kennis van je product in huis heeft
  • Je een webshop in food-bezorging hebt
  • Het belangrijk is dat op een bepaalde tijd bezorgd wordt
  • Je webshop on demand bezorging (flitsbezorging) aanbiedt

In de meeste gevallen zal het gaan om leveringen waarbij de chauffeur nog extra handelingen verricht, zoals plaatsing, instructie of montage. Het is hierbij tevens van belang dat de chauffeur met de juiste competenties naar de passende adressen wordt gestuurd.

Routeplanning voor webshops

Voor de routeplanning worden vaak speciale routeplanners voor webshops gebruikt. Een nationaal voorbeeld is RouteXL, maar wil je werkelijk uitgebreide functionaliteit dan kom je bij een service als WorkWave Route Manager uit. Zelf hebben we zeer goede ervaringen met WorkWave en hebben zelf een koppeling tussen Magento en WorkWave ontwikkeld waarmee handwerk haast onnodig geworden is.

Bezorgtijd kiezen en bezorgtijdindicatie

De uitdaging van deze tijd is de webshopklant zo veel mogelijk keuze te geven en zo veel mogelijk informatie te verschaffen over de bezorging en de verwachte bezorgtijd. Als er voldoende ordervolume is, kan het mogelijk zijn om de klant tot op een halfuur nauwkeurig de bezorgtijd te laten kiezen. Vervolgens kan de klant de bestelling realtime volgen en kan een melding krijgen als de bezorger in de buurt is.

Hoe gaat Ecomni mij hierbij helpen?

Ecomni heeft met het op Magento gebaseerde platform van MarleenKookt veel ervaring opgedaan met op maat bezorging. Klanten kiezen hun eigen bezorgtijd, bezorgtijd is afhankelijk van aflevergebied en de efficiëntie van de bezorging kan realtime gevolgd worden.

We kennen inmiddels de valkuilen van het lokaliseren (geocoden) van adressen, kennen WorkWave van binnen en buiten en weten hoe we ondernemers als jij maximaal kunnen ondersteunen in hun bezorgproces.

Wil je ook de bezorging in eigen hand nemen met je Magento-webshop?

Neem vandaag nog contact op!

Bel 085 – 876 98 55 of stuur een mail naar info@ecomni.nl en we maken snel een afspraak.