Waarom is een snelle webshop zo belangrijk? En waar moet ik op letten?

»Waarom is een snelle webshop zo belangrijk? En waar moet ik op letten?

Waarom is een snelle webshop zo belangrijk? En waar moet ik op letten?

Hou je klant tevreden!

Niemand houdt ervan om te wachten, zeker niet als je op het punt staat om een aankoop te doen. Zie het als wachten in de rij van een supermarkt of winkel, daar wordt niemand vrolijk van. Iedereen wil een snelle service, en zeker online. Kijk naar webshop giganten als Amazon, Coolblue en Bol.com. Deze bedrijven doen er alles aan om de klant een optimale beleving te geven.

Hogere conversie

eCommerceAbandonRateIn potentie laten webshops die hun bezoekers laten wachten veel geld liggen. Amazon geeft aan (bron) dat elke 100ms vertraging bij hen zorgt voor een daling van 1% van de totale verkopen.

Nu ligt het er heel erg aan wat je aanbied op je webshop; bij een business to business shop zal de conversie sowieso een stuk hoger liggen en doet snelheid er minder toe. Maar het streven moet wel altijd zijn om een snelle shop te hebben staan om zo geen ontevreden klanten te krijgen.

Betere ranking in Google

Naast dat je je klanten tevreden houdt met een snelle webshop zorg je er direct ook voor dat Google je een hogere ranking in de zoekresultaten geeft. Een snelle website is een van de onderdelen die deel uitmaakt van het algoritme dat uiteindelijk bepaalt op welke positie je terecht komt in Google. In principe werkt alles dat je voor je klant doet uiteindelijk ook door in Google. Dus probeer je klant tevreden te houden, dan volgt Google automatisch ook.

Hoe krijg ik mijn webshop sneller?

Geoptimaliseerde hosting

De hosting is ontzettend belangrijk voor een Magento webshop. Magento is een behoorlijk zware applicatie, en de keuze voor een goede hostingpartij kan leiden tot een significante stijging in de conversie. Daarnaast ontzorgt een goede hostingpartij; ze zorgen ervoor dat de servers up-to-date zijn qua security en stoppen tijd en geld in onderzoek naar optimalisaties.

Wij kiezen ervoor om de hosting uit te besteden aan Byte. Byte heeft jarenlange ervaring met Magento en biedt zeer snelle, veilige en betrouwbare hosting aan met heel veel optimalisaties speciaal voor Magento. Meer in het algemeen geldt dat de bedrijven die de hosting ‘er even bij doen’ meestal minder betrouwbare hosting leveren dan gespecialiseerde hostingpartijen.

Installeer geen onnodige modules

De mogelijkheid om Magento uit te breiden met allerlei modules is natuurlijk heel handig. Maar helaas kan dit er ook voor zorgen dat de webshop op verschillende punten traag wordt. Uit ervaring blijkt dat dit niet alleen bij gratis modules voorkomt, maar ook bij betaalde modules. Qua functionaliteit werkt alles vaak prima, en bij een paar bezoekers of bij een webshop met een paar producten is er soms nog niks te merken, maar op het moment dat de website druk bezocht wordt of als er veel producten in de webshop zitten dan ineens blijken bepaalde modules een bottleneck te zijn in de performance van de webshop.

 

Gebruik gespecialiseerde tools om performance te metenNew Relic

Er zijn veel tools beschikbaar om de performance van je webshop te kunnen meten. Wij maken bijvoorbeeld gebruik van New Relic om mogelijke problemen in de code te ontdekken. Daarnaast gebruiken we https://www.webpagetest.org/ en Pagespeed insights om de performance van de voorkant van de webshop te beoordelen.

New Relic staat standaard geïnstalleerd op de servers van onze hostingpartner Byte.

Maak gebruik van cachingRedis Logo

Caching is het opslaan van onderdelen van de webshop in het geheugen van de server. Daardoor is het niet meer nodig om elke keer dat een bezoeker een pagina bezoekt alles opnieuw op te bouwen. Gevolg is dat de server het minder zwaar heeft, en dat de bezoeker sneller resultaat ziet.

Het is altijd mogelijk om een snelle webshop te hebben zonder dat er caching is toegepast. Caching zou in principe alleen gebruikt moeten worden om meer verkeer aan te kunnen in plaats van om een snellere webshop te krijgen. Met de bovenstaande opties zou het in de meeste gevallen al mogelijk moeten zijn om 80% sneller te laden.

Op het Hypernode platform van Byte wordt standaard Redis als caching systeem aangeboden en is het mogelijk om Varnish in te stellen als high performance full page caching engine.

Wil je een snelle webshop?

Neem dan vooral eens contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

2017-02-23T21:53:11+02:00 Categories: Magento|